Lilypie Premature Baby tickers

Lilypie Premature Baby tickers

Saturday, December 29, 2012

Boxing/St Stephen's Day


Kat Ireland 26th Dec tu dipanggil St Stephen's Day. Honestly mama have no clue the story behind this day.. But for me it means SHOPPING DAY! :D

Nasib baik papa masuk keje pukul 12 tengah hari, jadi sempatlah mama pergi berjuang di NEXT pagi tu. Tapi kali ni mama takde lah beli banyak pun.. Bukan apa, size NEXT children nih sangat mengelirukan. Banyak baju2 yang mama beli sebelum nih masih belum boleh dipakai sebab besar. Semangat dulu mama beli stok banyak2 supaya cukup untuk setengah tahun, end up separuh jer yg boleh dipakai. So kali ni mama cuma beli mana yang nak pakai 2-3 bulan ni jer la.. no more extra size up for future (rambang mata sebenarnya dulu2 tu..).  lagipun sekarang nih kan mama kena 'budget' hihihi..

Z

Anyway, ni jer la hasil untuk Z dari NEXT (first day only ;)). Semuanya pakaian harian utk ke sekolah, tak sempat ler mama nak basuh selalu.. terutamanya jeans2 tu.. pastu dulu mama beli banyak sweater, end up tak pakai pun sebab cuaca tak sejuk sangat pun.. so kena la carik long sleeves yg nipis2 sikit. Costnya separuh jer berbanding yang mama spent on previous sales. kira sikit la tu kan.. bijak tak mama ber budget?? hahhaha

M

owh, untuk mama pun kena cut budget jugak. dapat purse jer. ok lah dari x de kan.. huhuhu..

Petang tu mama bawak Z pegi shopping lagi. Esoknya pun.. lusanya pun.. tulatnya pun.. Dan hari2 seterusnya.. sekarang tengah pening kepala kira budget.. huhu padan muka. tapi sale tak habis lagi. banyak lagi 'keinginan' belum tercapai.. sigh...


5 comments:

  1. banyakkk tu!!!
    tu baru menyopping baju budak laki.. nanti kalau ada anak pompuan mau momma zach dok bertangga kat shopping complex!

    ReplyDelete
  2. nasib baik takde gegel kan? hehehe kalau tak mesti lagi haru.. baju2 budak pompuan dah la lagi banyak choice..

    ReplyDelete
  3. utntungnyaaaaa bleh shopping bykkkkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi untung kalo duit pun manyak.. huhuhu

      Delete
  4. Bestnya shopping on boxing day! Dolu2 masa sy blaja kat UK, mmg menunggu2 boxing day. Bila la nak sampai UK lagi.Huwaaa

    warkahdarimama.blogspot.com

    ReplyDelete