Lilypie Premature Baby tickers

Lilypie Premature Baby tickers

Thursday, January 15, 2015

School Hunting

So harini mama pegi melawat another Special School. First impression I think its better than the previous, but....... Mama masih belum berpuas hati. Still not the right one I think. 

Entah la.. Serabut jugak rasanya nih. Nak kena finalised by end of February. Tu deadline for application. Dapat tak dapat tak sure lagi. Mama rasa mana2 special school pun sama je kot. It will never be right. Maybe Z blom ready for big school?? (Or mama yg blom ready).

Another option is to extend pre school for another year. Mmg selalunya umo 5 tahun dh kena masuk sekolah, but kalau ikut Dept of Education, 6 tahun is mac. So boleh je kalau Z nak stay preschool lagi setahun. Cumaaa.. He will not get SNA anymore. Sebab dia dh dpt 2 tahun dah. Problem tu kalau takde helper. 

So kalau nak extend, another option is Special PreSchool. Kalau under SMH special ps nih utk yg medical needs jer. z tak layak pulak. Mama kena carik sendiri. Dah google tadi, mmg tak banyak choice. Besok la mama call sekolah2 tu tanya camne. 

Worst come to worst, mmg SMH la sekolah Z next year. Lepas visit another school tadi, walaupun that school is better, mama mcm dh boleh terima sikit SMH tu. It will be an easier transition for Z. Sebab dah biasa sekolah tu. Plus will be under similar team and Mairead n cikgu Yvonne ada utk tengok2 kan Z in the beginning. Cuma the junior class tu jer la yg merisaukan mama. Sigh.. 

5 comments:

  1. Hope you'll find the right school for Z soon...Moga Allah mudahkan segala urusan for both of u & the whole family.Amiin!

    ReplyDelete
  2. Hi Z n mommy
    Aunty nonie here..
    Lamanya tak baca Z's story
    Dah nak skool dah...

    Take care Z n mommy..

    Aunty Nonie (kakakdegil.com)

    ReplyDelete
  3. hello mommy zach & zach. aunty misha rindu la kamu berdua. dah lama blog tergendala, tp tiba2 teringat kt u both, laju2 carik balik blog mommy zach ni nak tgk perkembangan terbaru zach.
    take care ok. kalau rajin mommy zach update lah lagi..:)

    selamat hari raya.. :)

    ReplyDelete
  4. hello mommy zach & zach. aunty misha rindu la kamu berdua. dah lama blog tergendala, tp tiba2 teringat kt u both, laju2 carik balik blog mommy zach ni nak tgk perkembangan terbaru zach.
    take care ok. kalau rajin mommy zach update lah lagi..:)

    selamat hari raya.. :)

    ReplyDelete
  5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete