Lilypie Premature Baby tickers

Lilypie Premature Baby tickers

Monday, February 4, 2013

asal update..

mama x sempat ler nak update blog. dah ada few unfinished drafts since last posts, semua tergantung.. malas betul nak buat entry tergantung2 nih.. kat rumah memang tak berkesempatan, tulis baru seperenggan, dah terhenti. buah hati kesayangan tu memang tak boleh tengok mama buat mende lain langsung. mama pun tak sampai hati nak biarkan dia sensorang.. jadi itulah alasannya.. 

di office pun sangat busy sekarang. tension teramat. ada 2 reports/audit yang dah overdue. padahal mama dah start prepare dari sebelum christmas haritu lagi. tapi kena tunggu info from the lab. alasan mereka busy. last minit baru hantar, buat sambil lewa dah tak pasal2 kena reject, and kena buat semula. geram betul la!! tak lama lagi dapat lah surat warning dari commission. adoiii.. tension la mama!! ooi, nanti korang dapat payment lambat jangan nak salahkan orang lain pulak tau! hnnsss!! 

persoalannya bila yer masa yang sesuai untuk mama update blog nih? bukan saja blog, nak baca article2 ilmiah pun dah susah. banyak research mama yg masih belum berjawab. stakat nak baca short articles tu boleh la.. tapi kalau dah research yang berjela2 tu, pening jadinya. apesal mama rasa hari berlalu begitu pantas? kejap jer dah tengah hari. kejap jer dah malam. dah nak tido. kalau boleh tido lambat macam dedulu mungkin banyak sikit masa kot, tapi ni penat macam la pergi menoreh. padehal takde lah buat apa pun. heran sangat.. i need multivitamin lah. maybe some ginkgo too..

k lah, nak makan meggi dulu. oh malam ni ada seminar from Speech n Language therapists kat SMH. 7-9 mlm. hopefully papa sampai rumah sebelum pukul 6 harini, so mama boleh pegi seminar on time. next month dah start sign language class. isnin malam jugak. papa better plan your oncall. ni lah satu satunya masalah bila takde bibik. 




4 comments:

  1. priority snak2 dulu..
    akak sambil menyusukan wafi sambil baca novel @ majalah.
    skrg ni sambil wafi menyusu akak leh baca blog n komen kat sini hihi..
    Waktu wafi tido jer leh bebas berblog tapi kalau dah mlm hmmmmm... sama2 tidolah jwbnyer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe multi tasking yer..
      memang slalu time bagi susu lah baru boleh online check2 fb ke apa.. time dia tido siang tu jarang2 ada kat rumah, selalunya keluar.. saja keluar time dia ngantuk, senang sikit mama nk shopping hehehe

      Delete
  2. hectic life mama Z skarang..
    yelah dear..kalau busy memang cepat je rasa masa berjalan kan..
    takpe,ada hikmah atas setiap yang berlaku..
    sekurang-kurangnya u dapat tengok Z membesar depan mata kan..
    moment yang tak dapat ditukar ganti tu.. =)
    u take care ya, jgn stress2 sgt.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks dear.. memang hectic, but worth it =D

      Delete