Lilypie Premature Baby tickers

Lilypie Premature Baby tickers

Saturday, May 14, 2011

9 Months Old

Dah 9 bulan anak mama nih.. :)

semalam pegi GP utk dapatkan jab Menigitis C. this time, Z mmg tak nangis langsung! and even better, demam pun tak!! wow! anak mama dah besar laa :D.

berat Z baru mencecah 8kg. tak naik byk sangat from last month. but bagi mama, dah teramat berat dah.. tak kisah laa.. yg penting, Z makan cukup. pantang suap, mesti habis jer..

bab makan2, Z mmg suka sangat.. tapi menu still sama.. pagi breakfast with fruit+cereal, lunch n dinner, brown rice + ayam + sweet potato. mama nak cuba daging, tapi 2-3 mgu kebelakangan nih Z asik tak sihat jer, mama tak berani nak mencuba resepi baru lagi.. insyaAllah, this month mama try kasik daging n salmon pulak yer..

in term of development, tak banyak progress sgt from last month kot.. masih lagi golek2 sana sini. like to jump a lot. penat mama nak dukung. mesti nak lompat2 aje.. dia mcm baru discovered yg jumperoo tu boleh buat lompat2.. before this, kalau letak dlm tu, dia cuma akan bermain dgn toys jer, since last 2-3 weeks, baru dia tahu.. boleh lompat rupanya.. hahaha..

dah bertambah pandai tgk tv.. skrg nih kalau tgk, dah pandai senyum.. tapi blom boleh follow lah apa yg org dlm tv tu buat, but he did show some interest.

suka humming bila nk tido.. tatau lah lagu apa, sbb mmg out of tune pun.. but sometime tu rasanya lagu twinkle2.. sbb nanti tangannya terbuka tutup mcm nk buat twinkle2 tu.. kadang2 mcm tgh buat itsy bitsy dgn 2-2 tangannya.. cute jer mama tgk :)

below video dia tgh jumping.. (kalau boleh play lah.. mcm x betul jer blogger nih)
err, sila mute the volume.. mama slalu over excited.. tsskk..

video

No comments:

Post a Comment