Lilypie Premature Baby tickers

Lilypie Premature Baby tickers

Monday, October 29, 2012

Smiling





Mama baru jer introduced flashcards pada Z about 6 weeks ago. Sebelum nih lebih kepada buku aje.. Ada la jugak tunjuk sikit2, tapi x de lah beriya..

Sekarang Z mmg sangat obsess dgn flashcards. Pantang nampak mama jer, mesti dia akan pergi ambik flashcards nya n ajak mama baca. Kak yah kata ptg2 kalau mama balik lambat pun, pukul 6.30 dia dah bersedia pegang flascards sambil tengok2 pintu hehe..

Alhamdulillah, banyak dah yg dia tahu. Tapi dia kan x boleh cakap or sign or point yet, so normally dia hanya akan pandang kepada 'benda' tersebut or dia akan sentuh. Contohnya word 'fingers' dia akan sentuh fingers mama. Kalau words hands, dia akan pegang tangan mama. So he knows to differentiate between those.

Pastu mcm certain words yg tak de berhampiran dia like 'tree' or 'monkey' dia akan pandang ke arah tempat yg related. Tree ke arah tingkap and monkey ke arah toy monkey dia.

Yang paling kelakar, word 'smiling'. Kalau mama tunjuk jer word nih, dia akan pandang papa (even kalau papa x de pun, dia akan pandang ke meja komputer tempat papa selalu tersadai). Kenapa? Sebaaaaabbbb di belakang word nih ada gambarrrr...




Hahaha!! Sorry lah papa i just have to put up in this blog. Sebab teramat kelakar!! Papa kan 'tan' sikit.. Takde lah gelap sangat, mcm Z la jugak, sawa terlebih matang. So, agaknya dia tgk mamat nih mcm rupa papa kot.. Bengkek jer papa.. Hahahahah!!!

Lately dia dh jarang2 tgk papa dah bila mama tunjuk card nih. Maybe dia pun dah realised this is not his papa.. Infact memang takde rupa papa langsung pun.. Hihihi.. So sblm mama terlupa, baik letak dlm blog ;)


There's lots of reason to smile ;)


  BlogBooster-The most productive way for mobile blogging. BlogBooster is a multi-service blog editor for iPhone, Android, WebOs and your desktop

2 comments:

  1. haha..terkujat gak td.. ingatkan papa Z tu.. :D

    ReplyDelete
  2. hahaha.. manisnya sama kot aunty ;P

    ReplyDelete