Lilypie Premature Baby tickers

Lilypie Premature Baby tickers

Sunday, June 23, 2013

First Salon Haircut


Cert

Sabtu mama bawak Z pegi gunting rambut - for the first time - di kedai. Mama nak dia gunting betul2 pendek, tapi org tu gunting pendek sikit jer.. Lebih kurang mama buat jer.. Rugi duit n air mata Z jaa.. Tak pe la, first experience for Z hehe.. 


Ride

Masa mula2 sampai tu, mama biarkan Z melayan ride peppa pig kat luar. Bila tiba giliran Z, baru masuk dalam. Masuk2 jer terus melalak.. Ada 4 seat (cars n plane) then setiap seat ada tv kat depan. Diorang kasik belon n pasang peppa pig, bila Z macam dh calm down sikit, baru helen start. 


Saloon
Of course la dia melalak semula lepas tu.. Mama suruh helen carry on jer, he wont stop crying. Walaupun Z melalak, at least dia tak meronta2. cuma tangan tu kadang2 libas sana sini jugak la.. Hehe mesti pressure jer aunty helen tu gunting rambut Z. Senget2. Memang tak berpuas hati. Tapi pendek la jugak.. 


Insta
Actually sejak seminggu ni mama perasan rambut Z banyak gugur. Memula tu mama tak kisah sangat, maybe biasa jer kot ada musim2 rambut gugur (ada ke?). 


Comb
Tapi last 3-4 days ni macam bertambah teruk jer.. Kalau bangun tido tu mesti ada kat bantal n tilam. Dalam bath tub pun. Kalah rambut mama.. Kalau sikat pun mesti ada jer kat sikat. Sebelum nih x pernah nampak pulak.. Dekat jaket pun ada.. 

Something is not right here, so macam biasa i started googling.. Masih belum habis membaca lagi. But hair lost happen to about 10% in DS. 

Mama dah start risau nih.. Hopefully its not alopecia areata (AA). Harap2nya hanyalah sebab irritatation kat scalp. Sebab Z memang slalu garuk2 kepala, especially lepas mandi. Allergic to something or maybe just heat. Sekarang nih summer kan, panas sikit. Dia memang selalu ada masalah kulit time2 summer..


Short


Hopefully rambut dah pendek nih, gatal2 dan ketidakselesaan Z akan berkurangan.. Tapi kalau still gugur jugak lepas nih, kenalah jumpa doctor..




- Posted using BlogPress from my iPhone

1 comment:

  1. hai.. salam kenal,
    follower no.23
    done follow sini,
    jom follow teman yea yunk..=)

    http://tengkubutang@blogspot.com/ -->(official)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/ -->2nd blog

    ReplyDelete